Det swinger fortsatt

Foto: Scanpix

Iår er det 60 år siden første gang Norge deltok i Melodi Grand Prix – eller Eurovision Song Contest, som er det offisielle navnet. Da var det fire år siden programmet ble sendt første gang, og tanken den gang var å skape noe hyggelig folk i Europa kunne samles om i en tid da etterdønningene etter annen verdenskrig fortsatt preget mange land. Og til tross for at verden generelt og underholdningsbransjen spesielt har endret seg kraftig siden den gang, lever programmet fortsatt – og det skaper fortsatt engasjement.

De fleste av oss har noen Grand Prix-øyeblikk som troner høyt oppe på listen over uforglemmelige TV-opplevelser. Da jeg vokste opp, var det ofte sånn at selveste Grand Prix-finalen var i påsken. Problemet mitt i den forbindelse var at vi alltid var på fjellet i påsken, og der var det langt til nærmeste TV. Så da var det å benke seg rundt transistorradioen med lørdagsgodteriet i en skål og ørene på stilk – det var nemlig mye spraking og knitring på radioens FM-bånd når man befant seg høyt til fjells. Sandie Shaw med Puppet on a string og Cliff Richard med Congratulations var blant høydepunktene den gang, og mange av de norske bidragene sitter også som klistret fast i hjernebrasken, kanskje spesielt sangen Norge vant med for aller første gang: La det swinge med Bobbysocks.

Og selv om Grand Prix-sendingene idag har fått heftig konkurranse av alle de andre TV-stasjonene som kjemper om seernes gunst, må man vel kunne si at programmet fortsatt engasjerer – og swinger. I ukens utgave av Hjemmet kan du lese om noen av høydepunktene opp gjennom årene.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg